Emlak Acentesi

Satılık,Kiralık,Arsa

Telefon 0 (212) 232 6 232

haber_7f96eb3b-ace5-49ad-aca3-0f09c99ff205_15042021113924257.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kanal İstanbul' Mesajı

15.04.2021 11:39:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi hakkında, "Montrö Sözleşmesi ile uzaktan yakında alakası yok. Burada kendi bağımsızlığımızı, kendi egemenliğimizi tamamen tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz" açıklamasında bulundu. İtalya Başbakanı Mario Dragh'inin açıklamalarına da sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İtalya Başbakanı'nın açıklamaları densizliktir, terbiyesizliktir. Diktatör ifadesini kullanabilmen için önce tarihinden haberin olsun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya geldi. Programa ilişkin sosyal medyadan paylaşım yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde genç kardeşlerimle bir araya gelerek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Onlar sordu, ben cevapladım. Bu güzel buluşmaya dair paylaşımlarımızı tüm sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.”

Programda Kanal İstanbul ile ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Montrö ile yakından uzaktan alakası olmayan böyle bir Kanal İstanbul bizi çok daha huzurlu, rahat kılacaktır" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL BÜYÜK ZENGİNLİĞE KAVUŞMUŞ OLACAK"

Erdoğan konuşmasında ayrıca, "İstanbul büyük zenginliğe kavuşmuş olacak, İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacak" şeklinde konuştu.

"ASKERİN EMEKLİSİ OLMAZ"

Açıklamalarında 104 emekli amiralin bildirisine de değinen Erdoğan, "Çok bu işi seviyorsanız kalkarsınız siyasete soyunursunuz. Ama kalkıp da 104 tane koordine olan aynı düşünce kalıbı içinde böyle bir metnin ortaya koyulmasını, bir başkomutan olarak Cumhurbaşkanı olarak, ülkenin birlik beraberliğinden sorumlu olan birisi olarak kabul etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti: "Askerin emeklisi veya emekli olmayanı olmaz. Asker, askerdir. Şu anda cumhurbaşkanı olarak bu ordunun başkomutanıyım. 104 emekli olarak böyle bir açıklamayı nasıl yapıyorsunuz? Bu sizin özgürlüğünüzle alakalı bir konu değil. Zaten içinizde bu işi alışkanlık haline getirmiş olanlar var. Bu işi çok seviyorsanız, kalkarsınız siyasete soyunursunuz. Kalkıp da bunu, 104 tane koordine olan, aynı düşünce kalıbı içinde, böyle bir metnin ortaya konulmasını, bir başkomutan, cumhurbaşkanı olarak ülkemin birlik, beraberliği, huzuru noktasında, bunu teminle sorumlu olan bir insan olarak tabii ki kabul etmemiz mümkün değil. Bundan sonraki süreç zaten tamamen yargıya ait olan bir süreçtir."

İTALYA BAŞBAKANI'NA SERT TEPKİ

İtalya Başbakanı Mario Dragh'inin açıklamalarına da sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İtalya Başbakanı'nın açıklamaları densizliktir, terbiyesizliktir. Diktatör ifadesini kullanabilmen için önce tarihinden haberin olsun" dedi.