Emlak Acentesi

Satılık,Kiralık,Arsa

Telefon 0 (212) 232 6 232

haber_7f96eb3b-ace5-49ad-aca3-0f09c99ff205_06022018125052584.jpg

YPG'nin En Önemli Eğitim Merkezinde Kontrol Sağlandı

6.02.2018 12:34:22

HABER ACENTESİ

 

Mehmetçik, Afrin'in batısında terör örgütü PYD/YPG tarafından kullanılan eğitim kampının da bulunduğu alanda kontrolü sağladı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü hedeflerine yönelik operasyonunu sürdüren Mehmetçik, Afrin'in batısında terör örgütü PYD/YPG tarafından kullanılan eğitim kampının da bulunduğu alanda kontrolü ele geçirdi. Terör örgütünün 35 kişilik grupları eğitime aldığı kampta duş, yatakhane ve yemekhanenin yanı sıra teröristlerin spor yaptığı eğitim parkuru dikkati çekti.

HAREKAT 18. GÜNÜNE GİRDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sürüyor.

Reklamlar;

İstanbul Arnavutköy de Satılık İşyeri İlanları İçin Tıklayınız……!

MEŞRU MÜDAFAA HAKKI

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlarıyla BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak yürütülen harekat kapsamında terör hedefleri vurulmaya devam ediliyor.

ÇOCUKLARA DA EĞİTİM VERİLİYORDU

Hareket planlandığı gibi sürerken Mehmetçik, Afrin'in batısında terör örgütü PYD/YPG tarafından kullanılan eğitim kampının da bulunduğu alanda kontrolü ele geçirdi.

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, AA ekibinin görüntülediği kamp alanında terör örgütü, 35 kişilik grupları eğitime alıyordu. Sözde eğitim kampında PYD/YPG'li teröristlerin yanı sıra DEAŞ'lı teröristler ve bölgede zorla silah altına alınan çocuklara da eğitim veriliyordu.

ÖCALAN PAÇAVRALARI KALDIRILDI

Duş, yatakhane ve yemekhanenin de bulunduğu alanda, teröristlerin spor yaptığı eğitim parkuru, olası hava harekatlarından korunmak için tüneller ve sığınaklar ile terör örgütü elebaşının adının yazılı olduğu tabela dikkati çekti. Burada asılı olan terör örgütünün paçavrası, harekata katılan TSK personeli tarafından kaldırıldı.

KRİTİK DAĞ ALINDI

TSK'nin desteğindeki ÖSO birlikleri Burseya dağından sonra dün Afrin yolu üzerindeki stratejik öneme sahi olan Sirğaye dağını ele geçirdi.

Burseya dağı ile Sirğaye dağı arasındaki mesafenin 3 kilometre, iki dağın yaklaşık aynı yükseklikte olduğu kaydedildi. Sirğaye dağının üstünde teröristlerin saklandıkları tüneller de temizlendi. Bu civardaki Dikme Taş köyü de daha önce kurtarılmıştı.